Hoppa till sidans innehåll

Börja träna friidrott


Här finns en direktlänk till anmälan för att deltaga i Friidrottsskola eller Teknikläger.

Information om Ullevi Vikingens barn-och ungdomsverksamhet

Ullevi Vikingen är Göteborgs största elitklubb och största ungdomsklubb i friidrott. Ullevi är friidrottsklubben i Göteborg som ger sina aktiva chansen att utvecklas såväl som ungdom, junior och senior.

Klubbens filosofi handlar om långsiktighet - klubben arbetar mot att behålla ungdomarna i friidrotten över tid.

Idrottsrörelsens värdegrund – allas angelägenhet

Det är den vision svensk idrotts högsta beslutande organ, RF-stämman, fastslagit. Den handlar till exempel om att välkomna alla in i en idrottsrörelse där varje människa har en plats och en uppgift. En idrottsrörelse med ett enat fokus kring sunda värderingar och en tro om att just dessa skapar grunden för en idrott i världsklass. Värdegrunden sammanfattas i fyra hörnpelare:

• Glädje och gemenskap
• Demokrati och delaktighet
• Allas rätt att vara med
• Rent spel

Här kan du läsa mera om svensk idrotts vision och värdegrund

Friidrottsskola - Teknikläger

Barn-och ungdomsverksamheten startar i Friidrottsskolor och Teknikläger under skollov. Under sommarens friidrottsskolor erbjuds även idrottsfritids. Friidrottsskolans extra träningar erbjuds barn som har deltagit i minst en Friidrottsskola. Inskolning i veckogrupper sker genom deltagande i Friidrottsskolor/Teknikläger och i Friidrottsskolans extraträning.

Ungdomar som är 14 år och äldre och önskar börja träna friidrott är välkomna att anmäla sig till våra Teknikläger. Välkommen att kontakta Ullevi Vikingens kansli för mer information.

Regelbunden veckoträning

Intresseanmälan om att börja veckoträna regelbundet kan göras efter minst en genomförd Friidrottsskola/teknikläger.

Tränare

För att kvalitetssäkra träningsverksamheten leds alla ungdomsgrupper av tränarteam som tillsätts centralt av klubben. Klubben har anställda verksamhetsansvariga som närvarar helt eller delvis på alla ungdomsträningar.

Träningen planeras av en av Sveriges mest meriterade friidrottstränare, Anders "Palmas" Palmqvst som är tränare för Ullevi Vikingens ungdomsgrupper och för våra seniorer och landslagsaktiva sprinters. 

 

Uppdaterad: 07 AUG 2018 18:19 Skribent: Karin Dejke
E-post: Adressen Gömd

  

  Friidrottens värdegrund

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link