Hoppa till sidans innehåll

Ullevi Vikingen 100 år!

21 NOV 2019 23:00
Ett STORT TACK till alla som varit med under vårt fantastiska 100 års firande! Här kommer ett sammandrag med allt ifrån jubileumsfest, ungdomarnas Team Challenge till IK Vikingens 100 års bok.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2019 23:00

I helgen var det äntligen dags för Ullevi Vikingens 100 års jubileium och vilken kväll! Festen annordnades givetvis i Bo Gutavsson Resturang Frölundaborg och kvällen började med röda mattan, bubbel och mingel. Vår mångsidiga hoppare och fotograf Robin Jacobsson såg till att fånga kvällens alla ögonblick!   

Legenderna Thomas Kyöttilä & Oskar Janson var på plats. (Oskar som tog SM silver i somras och fick dessutom pris under kvällen för sitt svenska rekord 2003 på 5.87 i stavhopp).

IK Vikingens sprinterpar Annika Amundin och Peter Ahl Amundin. På senare dar fortfarande aktiva i föreningen!

WOW genom denna bild ser vi vilket kastargäng Ullevi Vikingen har haft genom åren! Tracey som fortfarande är aktiv (höger i bild) tog föreningens 100 e SM guld i somras!

En yngre generation Ullevi Vikingar som ska bli spännadne att  följa!

Ullevi Vikingens snabbaste tjejer på plats

Kvällen fortsatte med italiensk inspirerad middag, underhållning, prisutdelningar och tillsist en massa dans. Några av de priser som delades ut under kvällen var bland annat Århundratets Svenska Rekordinnehavare, Årets Svenska Mästare, Förtjänstutmärkelse samt Århundradests Viking. 


Århundradets Viking är såklart Björn Mårtensson! Björn som under sina många år i föreningen ligger sett till att Ullevi Vikingen idag är en av Sveriges främsta friidrottsföreningar.  

David Vendel tar emot Förjäntpris. David som under sina 10 år som tränare i föreningen har drivit en av Sveriges bästa träningsgrupper sett till SM poäng.  

Anna Söderberg tog emot pris för sitt nuvarande svenska rekord i diskus. Abbe till höger som varit tränare i föreningen, fick självklart under kvällen stå för underhållningen. 

Ullevi Vikingens inte bara duktiga höjdhoppare utav även DJ Herman Olvik stod för musiken på dansgolvet. Sören diggar med!  

Vi vill rikta ett otroligt varmt och stort Tack till vår mentor Bo Gustavsson och hans Inger som båda vet hur man förbereder en oförglömlig kväll som denna! Även vår festkomitté bestående av Peter Liberg och Linda Gustén som under ett års tid har förberet alla våra olika 100 års aktiviteter.   

Inger och Bosse på plats!

Peter Liberg kunde slappna av lite efter alla förberedelser!

För våra ungdomar så annordnades en egen uppskattad aktivitet kallat Teamtastic. En team challange med fokus på samarbete och skratt. Vinnarlaget bestod slutligen av Johan Wahlgren, Astrid Berg, Alicia Nesbeth Carlensberg, Bella Wennbom och Hanna Amundin.   

Stort gäng med både äldre och yngre ungdomar deltog på aktivteten!

Lagom till 100 års dagen den 19/11 så släppte författaren Roger Andersson en jubileumsbok om IK Vikingens historia. Mycket spännande och läsvärd jubileumsbok som går att köpa på årsmötet den 25/11 eller via mail till This is a mailto link

IK Vikingens 100 års bok, förefattare Roger Andersson

Efter makalöst firande så ser vi med spänning framemot de 100 nya åren. Närmst på tur är säsong 2020, som tävlingsvis drog igång under helgen med Adventssplen för våra yngre ungdomar!      

Vikigt att ha kul som Elin visar här på sin tävlingsdebut i helgen under Adventsspelen. Självklart lär man sig av de bästa Coach Palmas!

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link