Hoppa till sidans innehåll

Tre medaljer på ISM i Malmö

22 FEB 2021 15:26
Tre medaljer och hela tio placeringar bland de sex främsta blev det till Vikingen i helgen när ISM avgjordes i Malmö!
  • Uppdaterad: 22 FEB 2021 15:26

Redan under fredagen kom de två första medaljerna när Andreas Kramer sprang hem guldet på 800 m med tiden 1:49.19 och Robin Jacobsson gjorde årets bästa tävling när han tangerade det personliga rekordet på 5.10 och tog hem silvret i Stavhoppet. I samma lopp som Andreas sprang även Alexander Lundskog som slutade på en sjätteplats, en bit bakom sitt personliga rekord. Under fredagskvällen gick även den manliga kultävlingen där Arwid Koskinen satte årsbästa med 17.49 och slutade på en fjärdeplats. 


Andreas Kramer tog hem guldet på 800 m under fredagskvällen! 
Foto: Deca Text & Bild

Lördagen inleddes starkt genom att Claudia Payton vann försöksheaten på 60 m med fina 7.30, ytterligare en sänkning med personbästat med fyra hundradelar. Den tiden tangerade hon sedan i finalen några timmar senare och tog i och med det hem helgens andra guld till Vikingen. Tiden innebär också att Claudia nu är uppe som sjua i Sverige genom alla tider på distansen och ny fattas bara fyra hundradelar till Lena Berntssons klubbrekord på 7.26. I den manliga 60 m tävlingen tog sig Adam Denguir till final där han sprang på 6.90, hundradelen från årsbästat. Adam slutade på en åttonde plats. Tidigt under lördagen gick även det manliga tresteget där Gustaf Bålström hoppade bra han slutade på en sjätteplats med resultatet 14.90, bara fem centimeter från sitt årsbästa. 


En glad och nöjd Claudia efter första SM-guldet och besked om en plats till IEM i Polen! 
Foto: Deca Text & Bild

Under söndagen var många Vikingar i farten. Tyvärr blev det ingen ny medalj denna dag men två fjärdeplatser, två sjätteplatser, en sjundeplats och en åttondeplats. Mest glädjande av dessa var Estelle Montlers fjärdeplats på 60 m häck! Estelle satte nytt årsbästa med tiden 8.64 och tog sin, hittills, bästa placering på ett SM. Den andra fjärdeplatsen kom på 200 m där Lisa Lilja slutade fyra, en bit ifrån sitt årsbästa. På 200 m på damsidan sprang även Elvira Tanderud. Elvira slutade på en sjätteplats i sin första senior-SM tävling. På manliga 200 m gjorde även Rafel Tejada de Leon sitt första senior-SM och slutade på en åttonde plats, placeringen efter Nils Thornberg som blev sjua. I manliga längdhoppet hoppade Oliwer Danielsson 7.21 och slutade på en sjätteplats. 


Elvira blev sexa på 200 m i sitt första senior-SM! 
Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link