Hoppa till sidans innehåll

Tracey firar in det 100:e SM Guldet!

02 SEP 2019 08:48
Efter en lång säsong blev det hela fem SM medaljer till Ullevi Vikingen när Karlstad bjöd in till säsongsavslutning! Vår släggkasterska Tracey Andersson "kastade" hem det 100:e SM guldet, och det lagom till att föreningen fyller 100 år i november!
  • Skapad: 02 SEP 2019 08:48

Under SM helgen skörades hela 5 SM medaljer till Ullevi vikingen och en som tog chansen var Tracey Andersson i slägga. I tuff konkurrens lyckades hon få till en fin träff på 66.89m och var över metern förre tvåan i tävlingen. Ett minnesvärdt kast som innebar det 100:e SM guldet i Vikingens historia, dessutom lagom till föreningens 100 års jubelium i november.   

Foto: Decca text & bild 

En annan som år efter år imponerar stort är vår rutinerade stavhoppare Oscar Jansson. Oscar som hör och häpna nu fyllt 44 år, men visar fortfarande att ålder inte spelar roll när man fortfarande hoppar över 5.08 i stav. Ett resultat som gav honom en väldigt fin silver medalj... och lämande därmed många betydligt yngre motståndare bakom sig. 

Foto: Decca text & bild 

En annan stavhoppare som också gjorde en fin instas var Hanna Jansson som i tuff konkurrens i kvinnliga stavhoppet plockade hem en bronsmedalj på fina resultatet 4.02m!

Foto: Decca text & bild 

Claudia Payton som i år haft en rikigt fin säsong med 100 m tider på 11.50 och ett junior EM! Fick tyvärr i slutet på säsongen en del skadebekymmer, trots detta lyckades hon springa rikigt fint i Karlstad och plockade även hon en fin bronsmedalj med tiden 11.78, endast 3 hundrdelar från silverplats. 

Foto: Decca text & bild 

Johanna Holmen Svensson tog sig vidare från fösöken på 400m häck som 3:e bästa tid, och den plceringen höll hon hela vägen in i mål under finalen och tog också hon ett fint SM brons! 

Foto: Decca text & bild 

Utöver medlajerna så tog Ullevi vikingen många fina 4-6:e placeringar där många av de yngre aktiva börjar så smått imponera och ge mersmak för framtiden. Även riktigt bra jobbat alla coacher som var på plats! 

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link