Hoppa till sidans innehåll

Tävlingssäsongen är igång!

03 JUN 2021 14:47
Nu har tävlingssäsongen dragit igång för fullt! I helgen som var gick Sommarduellen och Sprintutmaningen och i går gick Folksam GP på Slottsskogsvallen med flera Vikingar i farten!
  • Uppdaterad: 03 JUN 2021 14:47

Igår gick sommarens första Folksam GP och sju Vikingar kom till start. Först ut var vår släggkasterska Tracey Andersson som blev fyra efter att ha kastat 65.15. Tracey har dock ett årsbästa på 66.33 från Kungälv i Lördags. En annan kastare som var i farten var Arwid Koskinen som slutade trea i kulan efter en stöt på 16.57 i säsongsdebuten. 


Arwid Koskinen blev trea i kulan i säsongspremiären på Slottsskogsvallen.
Bild: Deca Text & Bild

På rundbanan hade vi två 800 m löpare till start, Anderas Kramer och Alexander Lundskog gjorde båda säsongspremiär igår. Dessvärre fick Andreas resa ett oväntat snabbt avslut då det blev stökigt redan efter 150 m och Andreas föll och fick bryta loppet. För Alexander gick det däremot betydligt bättre. Han fick en behaglig resa i slutet av fältet vilket visade sig vara optimal fart för Alexander denna dag. I mål som sjua på det nya personliga rekordet 1:47.90! Personligt rekord med 1.5 sekunder! En annan som öppnade säsongen stabilt var Lisa Lilja som blev femma på 200 m med 23.81 som tid, en bra säsongsdebut och mer kommer! 


Alexander Lundskog hade en bra kväll på Slottsskogsvallen när han sprang in på na personliga rekordet på 1:47.90 på 800 m. 
Bild: Deca Text & Bild

Förutom kastarna och löparna hade vi även två hoppande Vikingar igång under onsdagskvällen. I stavhoppet hoppade Robin Jacobsson bra och klarade 4.90 som bäst. I det tuffa höjningsschemat som var så blev 5.10 lite för högt men sommaren har bara börjat! I sandgropen bara några meter ifrån stavhoppet gjorde Gustaf Bålström säsongspremiär i tresteget där han blev tvåa på 14.62. 

Under helgen som var genomfördes även en ungdomstävling, Sommarduellen, och en elittävling, Sprintutmaningen, på Slottsskogsvallen. För många var det första tävlingen på säsongen men trots det mycket fina prestationer! Flera personliga rekord i både nya och gamla grenar. För vissa var det första gången man fick testa på lite nya distanser i löpningen men det visade sig inte vara några svårigheter! Nu är säsongen igång och fler tävlingar kommer inom kort! 

Skribent: Oskar Greilert
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link