Hoppa till sidans innehåll

Suveränt Inomhus SM!

18 FEB 2019 11:53
Matilda Hellqvist och Lisa Lilja fixade ett rejält guldkonfetti under söndags Inomhus SM i Norrköping. Inom loppet på en timme kammade båda tjejerna hem varsitt SM Guld! Totalt sett tog Ullevi vikingen 6 stycken medaljer.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2019 11:53

Två fantastiska dagar för Ullevi vikingen och här kommer en  sammanställning från SM helgen. 

Hanna Jansson inledde lördagen fint med brons i stavhoppet som var av hård konkurens, då både Michaela Meijer och Angelica Bengtsson var med.

Gustaf Bålström lyckades hoppa exakt 15 m i tresteget som därmed gav honom en fin 5 e plats.  

Tracey Andersson avslutade lördagskvällen inte helt oväntat med ett fint silver efter ett kast på 20.25m. Gustav Liberg placerade sig på en 5e plats i den manliga viktkastningen.

Under söndagen var äntligen dags för finaler både på 200 och 400m. Ullevi vikingen hade aktiva i samtliga finaler. Män 400m var först ut där både Martin Selin och Joakim Karlsson var bland de fyra bästa som innan tagit sig vidare till final. Båda killarna gör ett kanon lopp med personbästan som resulterade i silver för Martin och brons till Joakim.

Matilda Hellqvist var näst på tur och vilket lopp hon gör som tar täten från start till mål i före spårvägens Moa Hjelmer. Inte nog med SM guld utan hon får med sig ett nytt personbästa på 54.04 och är ytterst nära EM kvalgränsen.

Lisa Lilja var något av en favorit inför 200m finalen. Visst klarade hon av att hålla nerverna i styr och tar sig först över mållinjen och försvarar sitt SM guld från i somras. 

Erik Annerfalk hade under söndagen stople ut då han i försökloppet på morgonen snubblade i kurvan på manliga 200m. Trots detta tog han sig vidare till final, men på svåra bana 1 så gjorde han så gott han kunde och det räckte till en fin 4e plats. Alexander Lesser tog sig till B final 200m som han vann och tog därmed en 5e plats. 

Gustav Liberg tog ytligare en fin 5e plats men denna gång i det kula. 

Stort grattis till fantastiska instatser både aktiva och coacher! 

 

Nästa helg laddar vi upp för junior SM i Växjö!  

 

Foton: Decca text & bild      

 

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link