Hoppa till sidans innehåll

Succé på Finnkampen!

05 SEP 2022 15:09
Vi hade nio Vikingar på plats i Finland i helgen och alla gjorde bra ifrån sig och bidrog till svensk dubbelseger både på senior- och ungdomssidan!
  • Uppdaterad: 05 SEP 2022 15:09

Det blev hela 4 individuella segrar under helgen med. Först ut på hela helgen och första grensegern tog Meraf Bahta när hon vann 10 000 m och tillsammans med de andra svenska tjejerna tog en trippet till Sverige i grenen! 

Meraf Bahta_6337.jpg
Meraf vann 10 000 m i finnkampen och äntligen fick vi se henne i Sverigekläderna igen! 
Foto: Deca Text & Bild  

Senare under första dagen kom alla de andra grensegrarna för Vikingen aktiva! Vidar Johansson vann hinderloppet när han i stort sätt gick i mål samtidigt som Emil Blomberg, Thobias Montler säkrade segern i längdhoppet och Andreas Kramer spurtade till sig segern i herrarnas 800 m lopp. 

M_3000m hinder_6418.jpg
Vidar bidrog också till en trippelseger för svensk del i 3000 m hinderloppet! 
Foto: Deca Text & Bild 

Under första dagen så blev även Elvira Tanderud femma i damernas 100 m, en placering hon senare överträffade under söndagen då hon sprang 200 m tillsammans med Lisa Lilja. I det loppet blev det en trippelseger för sverige med Lisa på en andraplats och Elvira på en tredjeplats på fina tider i det lite kyliga Helsingfors. Lisa fick dessutom ställa upp i det svenska 4x400 m laget där hon gjorde en strålande sträcka! Under söndagen hoppade även Robin Jacobsson stav och blev där fyra på 5.07. 

K 200m_6686.jpg
Både Lisa och Elvira sprang bra när de blev tvåa respektive trea på 200 m loppet! 
Foto: Deca Text & Bild 

Våra aktiva i Ungdomsfinnkampen gjorde strålande i från sig! Jonas Gustén blev fyra i tresteget och var bara dryga decimetern ifrån det nysatta personliga rekordet. Helmi Hjortbäck blev trea på 100 m och gjorde en lysande första sträcka i tjejernas 4x100 m lag och Lerums Theodor Johner som tränar med Vikingen blev också han trea på 110 m häck på en tid som är nära hans personliga rekord och då ska man veta att avstånden är något längre i Ungdomsfinnkampen än på nationella tävlingar då man går efter internationella regler. 

Jonas Gustén_3304.jpg
Jonas var riktigt nära sitt nysatta personliga rekord i tresteget. 
Foto: Deca Text & Bild

Grymt jobbat alla aktiva som var med och bidrog till en svensk dubbelseger både i ungdoms- och seniorkampen! Här näst väntar en Diamond Leauge final på onsdag och torsdag dit Thobias Montler har kvalat in och där han hoppar längd på torsdag. 

Thobias Montler_6461.jpg
Thobias vann inte bara Finnkampen utan han hoppar även Diamond Leauge-final på torsdag! 
Foto: Deca Text & Bild 

Skribent: Oskar Greilert
E-post: Adressen Gömd

  

  Friidrottens värdegrund

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link