Hoppa till sidans innehåll
Foto: ROBIN JACOBSSON

Strålande friidrottssommar för Ullevi Vikingen!

29 JUN 2019 16:14
Senaste två veckorna har varit fullspäckade med både friidrottsskola, tävlingar, ungdomsläger och ett fantastiskt medaljregn på Lag SM i Malmö! I helgen är det dags för Världsungdomsspelen på Ullevi!
  • Uppdaterad: 29 JUN 2019 16:14

Under midsommarveckan hade Ullevi vikingen uppåt 100 träningsglada barn och ungdomar på friidrottsskolan! Härliga dagar på Slottskogsvallen med god lunch som levererades från grymma skolfood. Nästa tillfälle blir under veckorna 32 och 33 i augusti som vi ser lika mycket framemot!

Efter lite midsommarfirande var det dags för det årliga sommarträningslägret för Ullevi vikingens äldre ungdomar i åldrarna 13-19 år. Lägret startade med en fin tävlingsdag i Kungälv och Trekungamötet, med många nya personbästan. Efter tävlingen väntade roliga aktiviteter och en övernattning på Fars hatt intill Bohus fästning, där också första passet genomfördes runt muren och naturen. Därefter var det hemmaläger på Slottskogsvallen som bjöd på högsommarvärme. Tre dagar som varierades med träning, aktiviteter och ett gott dopp i Saltholmen. 

Trekungamötet, Foto: Linda Gustén

Våra seniorer laddade upp för årets Lag SM, där Sveriges bästa och bredaste friidrottsföreningar gör upp om medlajerna under SM veckan som denna gång gick i Malmö. Ullev vikingen som sensationellt förra året tog SM guld på både dam och herrsidan var beredda att försvara guldet! Med fantastisk kämparglöd och kamratskap slutade även 2019s Lag SM med otroliga resultat. Herrarna försvarar sitt guld i en jämn kamp som avgjordes i sista rafflande stafetten. Damerna kämpade till sig ett fint silver i även där en jämn kamp tills att sista grenarna avgjordes. Grymt jobbat alla aktiva, coacher och ledare, Ullevi visar återigen sin fina bredd!  

Guldkillarna, Foto: Decca text & bild 

Silvertjejerna, Foto: Decca text & bild 

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link