Hoppa till sidans innehåll

Sju vikingar på Finnkampen!

02 SEP 2021 14:15
I helgen avgörs Finnkampen och Ungdomsfinnkampen på Stockholm Stadion och hela sju aktiva från Vikingen kommer att få representera Sverige!
  • Uppdaterad: 02 SEP 2021 14:15

Under lördag förmidag drar Ungdomsfinnkampen igång och redan i några av de första grenarna kommer vi att få se två stycken aktiva från Ullevi Vikingen. Först ut är Nora Jolbäck som ska hoppa tresteg. Nora som vann tresteget på JSM för 17 åringar tidigare i sommar har ett årsbästa på 12.02. Tiden för trestegstävlingens start är 12.20, kanske kan det vara en hint om något. Bara 15 minuter senare kör den andra vikingen i Ungdomsfinnkampen sin gren. Det är Elvira Tanderud som ska springa 100 m, en sträcka hon vann på JSM tidigare i sommar och blev tvåa på under SM i helgen som var. Hela ungdomsfinnampen kan ses på friidrottskanalen.se. 


Nora som hoppar tresteg på Ungdomsfinnkampen i helgen får byta Ullevitoppen mot landslagsdräkten. 
Foto: Deca Text & Bild

Elvira ska förutom 100 m på Ungdomsfinnkampen även springa 200 m i seniorkampen. På den distansen är hon snabbast i Sverige i år och vann så sent som i söndags SM på sträckan. Även träningskompisen Lisa Lilja kommer springa 200 m på Finnkampen och vi har alltså två vikingar till start på 200 m i helgen! 


För Lisa som sprang riktigt bra på 200 m på Lag-EM tidigare i sommar blir det att återigen dra på sig landslagsdräkten och springa fort.
Foto: Deca Text & Bild

En annan gren där vi har två stycken från Ullevi Vikingen som ska få representera Sverige i helgen är manliga 800 m. Där kommer vi få se förra helgens etta och två från SM, Andreas Kramer och Alexander Lundskog. Även på Finnkampen har dom goda chanser till en dubbel men största hotet kommer från Finland och heter Joonas Rinne. Manliga 800 m loppet går kl. 18.15 under lördagseftermiddagen och tävlingarna sänds av SVT. 


Under SM var det två Ulleviare först över mållinjen på 800 m, vi får hoppas att det blir likadant på Finnkampen. Fråga är om Det blir Andreas eller Alexander som drar det längsta strået.
Foto: Deca Text & Bild

Under söndagen har vi, förutom det kvinnliga 200 m loppet med Elvira och Lisa, ytterligare två vikingar i farten. Först ut är Tracey Andersson i den kvinnliga släggkastningen. Tracey som gör sin 16:onde(!!) Finnkamp i helgen har kastat så bra som 68.93 i år och vi ser fram emot långa kast på Stockholm Stadion. Lite senare under eftermiddagen hoppar Robin Jacobsson stav. En gren han vann under SM när han hoppade 5.10 och sedan försökte på den nya personliga rekordhöjden 5.21. Formen är alltså mycket god och vi håller tummarna för höga hopp för Robins del. 


Vi hoppas att robin flyger högt i helgen i stavhoppen under Finnkampen. 
Foto: Deca Text & Bild

Stort lycka till allihopa, vi håller tummarna och hejar på er! 

Skribent: Oskar Greilert
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link