Hoppa till sidans innehåll

Mästerskaps månad!

22 JUL 2019 22:01
Sett till friidrottssäsongen har juli varit en riktig mästerskapsmånad! För två veckor var det Universiaden samtidigt som U23 EM i Gävle. Detta följdes upp med förra veckans U20 EM i Borås. Ullevi vikingen hade aktiva på samtliga av mästerskapen!
  • Uppdaterad: 22 JUL 2019 22:01

Universiaden också kallat "student OS" är en mästerskapstävling för alla aktiva som kombinerar sin idrottskarriär med studier. I år gick tävlingen i Italienska Neapel och är en av världens största tävlingar som håller högst internationell klass. Johanna Holmen Svensson var uttagen på 400m häck och gjorde ett riktigt fint kvallopp som tog henne vidare till en semifinal. Likaså för 200m löparen Lisa Lilja som efter en strålande säsong, gjorde ett stabilt kvallopp som tog henne vidare till semifinal. Med fina tiden 23.71 var hon ytterst nära en finalplats. Vår stavhoppare Hanna Jansson lyckades inte fick riktigt få stäm på hoppningen, och tog sig inte till final denna gång.

Foto: David Vendel 

Universiaden följdes upp med U23 EM på hemmplan i Gävle. Claudia Payton som också hon haft en strålande säsong var först ut på 100m. Hon genomförde ett stabilt kval i tuffa motvindar och tog sig vidare till semifinal. Väl i semifinal gjorde hon en fantastiskt lopp och var ytterst nära en finalplats. 

Foto: DECCA text & bild 

Gustaf Bålström har under säsongen höjt sig tävling efter tävling och under "sista chansen" tävlingen Världsungdomsspelen sate han personligt rekord som också innebar kvalgräns till U23 EM. Gustaf hade på förhand tufft motstånd, men följer upp med att lyfta sig ytligare en nivå under mästerskapet. En finhoppserie där längsta hoppet mätte nytt personligt rekord 15.80m, där han endast var 10 cm från finalen. 

Foto: DECCA text & bild

Förra veckan var det dags för U20 EM där Oliwer Danielsson var uttagen på 4x100m stafett. Oliwer sprang 3e sträckan, och gjorde en otroligt fin insats och plockade många placeringar för laget som lyckades ta sig till final som 5e bästa tid 40.45 i hård konkurrens. Oliwer som fick känning i baksidan fick avstå finalen, där laget slutade på en 6e plats med tiden 41.57.        

Foto: DECCA text & bild 

Grymt jobbat även till alla coacher! Nu är siktet inriktat mot augusti och SM tävlingar samt många ungdomstävlingar! Junior SM går i år dessutom på Slottskogsvallen där Ullevi Vikingen är med som arrangör.

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link