Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM silver till tjejerna!

22 JUN 2022 14:54
Igår avgjordes Lag-SM i Uppsala och det blev riktigt spännande om medaljerna på damsidan där allt avgjordes i sista stafetten.
  • Skapad: 22 JUN 2022 14:54

Till slut lyckades Ullevis tjejlag knipa en andraplats endast en poäng efter Spårvägen som tog hem guldet! Detta efter många riktigt bra insatser under hela dagen och aktiva som fick hoppa in i grenar som var långt från det dem var vana vid då det tyvärr blev lite sena ändringar i vissa grenar. 

image1zr3f.png
Lisa Lilja ger två tummar upp till tjejlagets insatser under gårdagen! 
Foto: Deca Text & Bild

Några att lyfta fram extra var Helmi Hjortbäck, främst sprinter och korthäcklöpare som gick in och hoppade stav och inte bara tog en poäng utan lyckades knipa två poäng efter att Michaela Meijer skadat sig. En annan som fick hoppa in i en högst ovan gren var 400 m häcklöperskan Emelie Öberg som efter sitt häcklopp blev sent inkallad till att springa 5000 m. 

K stavhopp__8DS_6612_.jpg
Helmi fick hoppa in i stavhoppet och gjorde det mycket imponerande! 
Foto: Deca Text & Bild 

Dagens meste poängplockare var annars Lisa Lilja som tog två individuella grensegrar och en tredjeplats med stafettlaget på 4x100 m! Först sprang hon 100 m, en gren där hon fick hoppa in då Elvira Tanderud tyvärr blivit sjuk. Inte bara vann hon grenen utan tangerade också sitt personliga rekord på 11.61! Där efter var det dags för 200 m där hon för andra året i rad fick det snäva innerbanan men visade att hon är snabbast i Sverige oavsett bana! I den tuffa konkurrensen vann hon på fantastiska 23.32 i något för stark medvind och dagens andra grenseger var klar! Självklart blev hon utnämnt av kommentatorerna i TV till dagens sprintdrottning. 

K 200m__TW65156_.jpg
Lisa blev gårdagens sprintdrottning efter två individuella grensegrar! 
Foto: Deca Text & Bild 

Utöver dessa så såg vi flera fina personliga rekord. I kastgrenarna blev det pers både för Luana Lund Klaric i slägga med 57.08 och Ebba Toorell i diskus med 39.19 och på 100 m häck sprang Ebba Magnusson klart under sitt gamla personliga rekord när hon sprang i mål som trea på 14.22. 

Ebba Magnusson_4673.jpg
Ebba slog till med nytt personligt rekord på 100 m häck! 
Foto: Deca Text & Bild

På killsidan så var det dessvärre ännu mer strul, sena avhopp och skador som gjorde att det tyvärr fattades en del till medaljerna i slutändan. Efter alla poäng var inräknade blev det till slut en femteplats för killaget. Detta tack vare goda kämparinsatser och bra lagmoral trots flera motgångar och skador under dagen. 

M höjd___TW64319_.jpg
Oscar Hjerm fick hoppa in i höjden som reserv och säkrade ett poäng.
Foto: Deca Text & Bild

Vi saknade trots allt två OS-aktiva och ytterligare några som annars är med och konkurrerar i yttersta Sverigeeliten och fick då istället ta in reserver och tappade en hel del poäng. Till nästa år får vi ta nya tag och försöka hålla oss friska och hela så ska vi definitivt vara konkurrenskraftiga även på killsidan! 

Stort grattis till tjejerna och bra kämpat alla aktiva! 

Skribent: Oskar Greilert
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link