Hoppa till sidans innehåll

Höjdpunkter från veckans tävlingar!

06 JUN 2019 00:47
Nu kan vi konstatera att alla våra grengrupper har startat igång tävlingssäsongen! Sedan en vecka tillbaka har en mängd olika tävlingar avverkats, både på svensk som utländsk mark. Här följer ett litet sammandrag från de senaste tävlingarna!
  • Uppdaterad: 06 JUN 2019 00:47

Ullevi Vikignens kulstötare Arwid Koskinen slog redan i tävlingsdebuten till med långa stöttar där längsta landade på 17.84m. Han deltog också på förra veckans Bauhaus gala i Stockholm, men lyckades inte överträffa sitt debutsresultat.

På Bauhaus galan fanns det även fler Ullevi vikingar som deltog. Långhäcklöperskan Johanna Holmen Svensson satte ett nytt fint årsbästa på 400mh på tiden 59.19, där hon även blev bästa svensk och tvåa i heatet. Andra som deltog under tävlingen var också Matilda Hellqvist och Alexander Lundskog.

Alexander Lundskog som är relativt ny på distansen 800m fick inte fick sitt lopp under Bahusgalan Han tog istället revanch två dagar senare på en tävling i Belgien och satte nytt personbästa med tiden 1.51.11.  

Foto: Decca text & Bild

Borås bjöd till helgen in till årliga Ymerspelen där många glimtade till på sprintdistanserna. Bland annat ett fint finalheat på män 100m, där många gröna dräkter syntes till. Det var Erik Annerflak som tog första platsen på nytt fint pers 10.66. Unge Carl Narup imponerade på nya personbästa 11.00 i minusvind. Lisa Lilja inledde på sin favorit distans 200m och sprang in på fina tiden 23.89. I samma heat sprang Denise Eriksson 24.70 med mersmak. Vintersensationen Joakim Karlsson imponerade på 400m och slog till med nytt personbästa 48.88! Våra höjdhoppare Sören Pauli och Lina Löfqvist inledde säsongen på 1.84 respektive 1.66 höjd. 

Foto: Linda Gusten

Vår stavhopperska Hanna Jansson gav sig iväg tillsammmans med sin träningsgrupp på en roadtripp i Tyskland. Där de betade hon av två tävlingar under helgen och bästa resultat blev stabila 4.11!

Vi avsluar där vi började med ytligare en grym kastare! Denna gång släggkasterskan Tracey Andersson som gjorde en fin säsongsöppning på den renodlade kasttävlingen Halle i lördags. Släggan landade på resultatet 66.87. Även Tracey gav sig iväg på en ytligare tävlingstripp. Då till Oslo i tisdags där hon kastade 66.06, med mersmak för sommaren! 

...Ingen paus utan nu rullar vi vidare till nationaldagens Skararace, medan de yngsta testar på mångkamp på Nationaldagskampen. Till helgen blir det Sävedalsspelen på hemmaplan!

Lets go!

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link