Hoppa till sidans innehåll

Gott nytt friidrottsår!

31 DEC 2021 11:00
Nu har friidrottsåret 2021 passerat mållinjen! Vi vill tacka ALLA i föreningen som på ett eller annat sätt medverkat till vår verksamhet och kämpat på trots de tuffa omständigheterna! Här kommer några fina höjdpunkter:
  • Uppdaterad: 31 DEC 2021 11:00

Ställa in träning för att man inte får lov att träna inomhus var inget alterntiv för våra ungdomsledare. I januari blev det istället en del kreativa och roliga pass på ett snörikt Slottskottssgvallen. 

Elitverksamheten fick lov att tävla och Andreas Kramer tog chansen och slog till med nytt svensk rekord på 800m med fantastiska tiden 1.45.09! 

Andreas Kramer_DSC_3260.jpg
Andreas Kramer under inomhus-EM i Polen. 
Foto: Deca Text & bild

Under inomhus SM i Malmö glänste Claudia Payton till rejält när hon vann 60m finalen överlägset vilket gav en biljett till EM i Torun! En biljett hon förvaltade väl när hon sensationellt tog sig vidare till Final med fantastiska tiden 7.26 som är tredje snabbaste 60m tiden i sverige genom tiderna. 

K 60m__TW68733.jpg
Claudia hade en fantastisk inomhussäsong som slutade med EM final! 
Foto: Deca Text & Bild 

Elvira Tanderud som var bland de yngsta under junior EM U20 i Tallin nöjde sig inte med att samla erfarenhet utan sprang till sig till en fin 5e plats i finalen på 200m. Hon spann vidare på formen och tog både guld på junior SM som senior SM och som snabbast stannade klockan på 23.32 på 200m. 

Elvira Tanderud_3125.jpg
Två tummar upp från Elvira efter en fantastiks sommar! 
Foto: Deca Text & Bild

Lisa Lilja gjorde ett fantastiskt år på 200m banan med där hon både representerade landslaget vid flera tillfällen som Lag EM i Rumäninen som Finnkampen och sänkte sitt personbästa till tiden 23.39. 

K 200m__6779.jpg
Lisa flyger mot mål på Finnkampen! 
Foto: Deca Text & Bild

Under sommar OS satt vi fastklistrade framför TVn när Andreas Kramer skulle springa 800m. Han ville mer men erfarenhet för framtiden!  

Efter inställda friidrottsskolor under våren var det över 200 som deltog på våra efterlängtade sommarfriidrottsskolor! 

Alexander Lundskog gjorde en stabil säsong på 800m men blommade ut rejält i slutet av sommaren och sänkte sitt personbästa till 1.46.33 och deltog även han på Lag EM i Rumänien som Finnkampen. 

Alexander LUNDSKOG_1556.jpg
Alexander Lundskog var glad efter ett bra lopp vid Lag-EM! 
Foto: Deca Text & Bild

Ullevi Vikingen tog hela 8 medaljer på Stafett SM där kvinnornas 4x400m stack ut speciellt då tjejerna Alice Sventesson, Lovisa Lind, Lisa Lilja och Matilda Hellqvist dundrade in på tiden 3.38.22 och satte nytt svensk rekord! 

K 4x400m__3805.jpg
Så här glad blir man när man slagit svenskt rekord i stafett! 
Foto: Deca Text & Bild

Under Ungdoms och Junior SM visade våra yngre aktiva framfötterna med att sammalagt plocka hem hela 12 stycken SM medaljer. Trestegshopparna Marcus Lundborg och Nora Jolbäck kammade hem varsitt guld! 

Markus Lundborg__5944.jpg
Markus Lundborg hoppade hem ett guld vid JSM! 
Foto: Deca Text och Bild

Vår fantastiska och inspirerande släggkasterska Tracey Andersson gjorde sin sista säsong och tackades av fint under Finnkampen! Tracey som under 10 år i Ullevi Vikingen kastat över 70m och deltagit på både VM och EM. 

Tracey Andersson__6668.jpg
Tack för alla fina år och spännande tävlingar Tracey! 
Foto: Deca Text & Bild

Våra yngre kunde inte bli lyckligare än när det stod klart att de skulle få avsluta sin säsong med ett efterlängtat Götalandsmästerskap i Malmö! Guldet till Göteborg och många fina instaser från våra aktiva! 

Meraf Bahta som kom till Ullevi under hösten har haft en fantastisk höst och vinter med EM-silver på terräng-EM och sen svenskt rekord på 5 km med tiden 15.04 och det på årets sista dag! 

TEM21_3611.jpg
Meraf med individuellt silver och lag brons från terräng-EM! 
Foto: Deca Text och Bild

Under hösten hälsade vi också välkomna till ett antal aktiva som hädanefter kommer att tävla för Ullevi. För utom Meraf var det även Thobias Montler och Vidar Johansson som båda tävlade på OS i Tokyo, Oscar Hjerm som ofta är att räkna med när det blir SM och kort häck, Maria Larsson som är tillbaka i Ullevi-färgerna efter några år i bland annat ÖIS, och ytterligare en del framgångsrika och lovande aktiva. 

Vi hoppas att 2022 bjuder på minst lika fina prestationer och god laganda som 2021 bjöd på och önskar alla Vikingar ett Gott Nytt År! 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link