Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästare!

21 SEP 2021 15:32
I helgen som var avgjordes Götalandsmästerskapen för 13-14 åringar på Malmö Stadion. Ullevi Vikningen hade sex aktiva på plats som var med och bidrog till att Göteborg blev Götalands bästa distrikt 2021!
  • Skapad: 21 SEP 2021 15:32

Götalandsmästerskapen är en lagtävling mellan alla olika distrikt i Götalandsregionen där de sex främsta i varje gren samlar poäng till sitt lag. I år avgjordes tävlingarna i Malmö och Ullevi Vikingen hade sex aktiva på plats. Samtliga sex gjorde bra prestationer och det blev flera personliga rekord och många poäng insamlade till Göteborgslaget. De som var med i laget från Ullevi Vikingen var: 

Bella Wennbom - 300 m häck, 300 m
Mary Harwood - 80 m, 300 m
Hanna Amundin - 80 m, 300 m
Johanna Gustén - Längd, Tresteg
Pontus Setteskog - 60 m, 200 m
Matilda Skoglund - Slägga, Diskus


Hanna Amundin sprang både 80 m och 300 m där hon tog maximalt med poäng i båda grenarna! 
Foto: Deca Text & Bild

Både Hanna och Pontus fick, efter fina insatser individuellt, även vara med i den avslutande stafetten. Där sätter man ihop ett lag med fyra tjejer och fyra killar från varje distirkt som sedan springer 200 m vardera mot de andra distrikten. I stafetten blev Göteborgslaget tvåa! 


Hanna (tvåa från höger) och Pontus (etta från höger) på pallen med resten av stafettlaget från Göteborg. Resten av Göteborgslaget är på väg till prispallen för att ta emot segerpokalen för hela lagtävlingen! 
Foto: Deca Text & Bild

Efter en jämn första dag så drog Göteborgslaget ifrån och vann till sist med god marginal ner till tvåan, Skåne. Stort grattis och bra jobbat alla aktiva med coacher! 


Hela Göteborgslaget samlade för att fira segern i Götalandsmästerskapen 2021! 

Skribent: Oskar Greilert
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link