Hoppa till sidans innehåll

Fina säsongsavslutningar

13 SEP 2022 15:58
Nu börjar säsongen lida mot sitt slut och det är bara de yngsta som har lite kvar på säsongen då det är GM till helgen!
  • Skapad: 13 SEP 2022 15:58

Eliten har sagt sitt för denna säsongen och det har varit en mycket bra säsong på många sätt. Två av de som verkligen förgyllt säsongen med fina resultat och som avslutade säsongen i Diamond League finalen i Zürich förra veckan är Thobias Montler och Andreas Kramer. 

Thobas Montler__TW53930_.jpg
Thobias blev fyra i Diamond Leauge finalen! 
Foto: Deca Text & Bild 

Thobias hoppade bra i längdhoppet i Zürich med 8.01 i sista omgången hoppade han till sig en fjärdeplats i den riktigt tuffa konkurrensen! Andreas Kramer gjorde också riktigt bra i från sig när han testade samma taktik från EM där han blev fyra. Han la sig sist i klungan och avvaktade hela loppet förutom sista 200-300 m in mot mål och slutade till slut sexa på en tid återigen under 1:45! Dessutom grattulerar vi Utbys Khaddi Sagnia som blev tvåa i damnernas längdhopp! Deras deltagande visar också Ullevis styrka som förening då det endast var sex svenskar som kvalat in till årets final och tre av den är från Ullevi! 

Andreas Kramer__TW64273_.jpg
Andreas avslutade säsongen på ett riktigt fint sätt! 
Foto: Deca Text & Bild 

De fina prestationerna under hela sommaren och året har också gjort att Ullevi som helhet och framförallt Vikingen heltklart är en av Sveriges starkaste föreningar sett till rösträkningspoäng, insamlade SM-poäng. Nu återstår terräng-SM som enda SM tävling för året och där hoppas vi kunna samla ytterligare några poäng! 

Skribent: Oskar Greilert
E-post: Adressen Gömd

  

  Friidrottens värdegrund

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link