Hoppa till sidans innehåll

Angående Coronaviruset och vår verksamhet!

12 MAR 2020 14:19
I likhet med Riksidrottsförbundet följer Ullevi Vikingen de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet och övriga instanser med ansvar för och kompetens på området. Läs mer nedan:
  • Skapad: 12 MAR 2020 14:19

Många frågor om coronoviruset och dess konsekvenser för verksamheten. Vi följer läget dag för dag, men vad gäller Friidrottens Hus finns det inga begränsningar vad gäller träningsverksamheten.

Givetvis skall den som besökt områden med omfattande smitta de senaste två veckorna, alternativt upplever att man har liknande symptom avstå från att vistas i Friidrottens Hus. Var extra noga med hygienen (tvätta händerna!). Göra rent alla redskap extra noga både i hallen och när du tränar i gymmet. 

När det gäller kommande träningsläger för våra aktiva och tränare följer vi de svenska myndigheternas rekommendationer. Vi diskuterar situationen med samtliga berörda/tränare/reseledare och återkommer med mer information.

Vad gäller våra närmsta arrangemang Vårruset 6 maj & Göteborgsvarvet 16 maj, så är det senaste beskedet att de inte kommer att genomföras. Vi följer dock utvecklingen. Ett scenario är att det kommer att arrangeras senare i år.

I Sverige är det Folkhälsomyndigheten (FHM) som ansvarar för smittskydd. Aktuell och korrekt information om Coronaviruset, hur det smittar och vad man ska tänka på, finns på Folkhälsomyndighetens hemsida: Frågor och svar om nytt Coronavirus:

Utrikesdepartementet ansvarar för Sveriges förbindelser med andra länder, följ länken för att se vilka länder UD avråder att resa till:

Friidrott.se har lagt upp aktuell information i ärendet

I övrigt gäller följande råd för att undvika att bli smittad och att smitta andra:

  • Tvätta händerna grundligt med tvål och varmt vatten före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Finns inte möjlighet till handtvätt kan handsprit vara ett alternativ.
  • Undvika att röra vid ansiktet med otvättade händer.
  • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
  • Stanna hemma vid sjukdom.

Givetvis vet vi mycket litet om vad som kommer hända den närmaste tiden och får följa utvecklingen timme för timme. Vi kommer göra allt för att hålla alla våra medlemmar informerade.

Hälsningar, Kansliet

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

Information med anledning av rådande pandemi Covid-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link