Hoppa till sidans innehåll

Det vankas Inomhus SM

15 FEB 2019 19:17
I helgen bjuder Norrköping på rejäl friidrottsfest då det äntligen är dags för Inomhus SM! Ullevi vikingen har en trupp på ca 20 aktiva som är redo för att visa vad de går för!
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 19:17

Följ Inomhus SM live - klicka här 

Först ut under lördagens SM tävling är det manliga 60m försök med Adam Denguir, Patrik Andersson och Isak Barrow. Därefter det kvinnliga 400m försök där det blir spännande att följa Matilda Hellqvist som också jagar EM kvalgränsen.  Även den annars långhäck-specialisten Johanna Holmen Svensson som tävlar på 400m denna inomhussäsong. 

Hanna Jansson ligger just nu fyra på sverigestatistiken i kvinnligt stavhopp och är med och slåss om medaljerna. Alexander Lundskog som inför denna säsong gått över till att springa 800m kommer under lördagen göra sitt första manliga senior SM på distansen. Gustaf Bålström och Markus Lundborg ligger bland de topp 6 på sverige statistiken i tresteg och har båda goda chanser. Tracey Andersson avslutar lördagen med den kvinnliga viktkastningen.  

Under söndagen är det framförallt kvinnor 200m där Lisa Lilja hittils gjort en toppensäsong. Även Denise Eriksson har imponerat sista tävlingarna inför SM och har goda chasner att kvalificera sig vidare till final. Erik Annerfalk likaså på manliga 200m där han nu ligger trea på sverigestatistiken.     

 

Foto: Bodil Meiljer Gustafsson       

 

Skribent: Estelle Montler
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Vikingen - Friidrott
Klubbhuset, Margretebergsgatan 6
41319 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031415814
E-post: This is a mailto link